Peilstein, Höllental

18.10.2012 21:51

Ahoj ,

 

jako každý rok, i letos jsme se vydali do Rakouska na podzimní lezení. Protože počasí nehlásili nic moc, nejprve jsme se stavili na Peilsteinu, kde jsme nebyli asi 10 let. Tam jsme pobyli jeden den, vylezli pár cest a přespali v kempu. Neděle byla nádherná a lezení na (název doplním, ale nepamatju si, je moc složitý)  bylo naprosto bez chyby(modřejší obloha snad ani neexistuje). Sice již lezeme lehčí cesty, ale o to víc si to člověk užije. Ještě večer přejíždíme do Höllentalu(Kaiserbrunnu), kde jsme v kempu úplně sami, protože je neděle a počasí nic moc.

Ráno jedeme na parkoviště pod Klobenwand na cestu Nix für suderer(klasifikace 6). kluci ji už lezli, já ne, tak je rozhodnuto. Překvapuje nás, že tam nejsme sami, ale je to jižní stěna, tak měli i ostatní ten samý nápad, jako my. Michal má navíc narozeniny a tak si opět užíváme 7délkovou cestu, ve které je snad vše, co si lezec může přát(plotny, díry, spáry, ...).

Večer oslava Michalových narozenin a pak větrná a deštivá noc. Ráno už jen balení a obhlídka skal v údolí Helenental(lezení nepřipadá v úvahu, protože prší a vše je mokré) na příště.

Celkově zájezd hodnotíme skvěle a odjíždíme směr domov.

 

Pár fotek ZDE.